Na tegoroczną ekspozycję targów POLAGRA-TECH, która odbędzie się w dniach 12-15 września 2011, złożą się cztery specjalistyczne salony tematyczne: Salon Maszyn i Urządzeń dla Przemysłu Mięsnego, Salon Urządzeń Chłodniczych, Klimatyzacyjnych i Grzewczych, Salon Maszyn i Urządzeń dla Przemysłu Spożywczego oraz Salon Dodatków do Żywności.
W tym samym czasie odbędą się również Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA-FOOD, Międzynarodowe Targi Gastronomii GASTRO TRENDY, dedykowane żywności naturalnej i tradycyjnej Targi SMAKI REGIONÓW oraz Targi Opakowań dla Przemysłu Spożywczego PAKFOOD tworząc razem z targami POLAGRA-TECH najbardziej kompleksową platformę biznesowo-marketingową dla wszystkich firm działających w branży spożywczej – począwszy od technologii produkcji, przez gotowe wyroby z obszerną ekspozycją produktów mięsnych, aż po pakowanie
i logistykę produktów spożywczych.
Impuls do inwestycji w międzynarodowym gronie
Targi POLAGRA-TECH to wydarzenie o rozpoznawalnej marce, skupiające najbardziej liczące się firmy działające w branży produkcji i przetwórstwa żywności z Europy Środkowo-Wschodniej, relacjonowane przez polskie i zagraniczne media. Kompleksowa oferta, interaktywna ekspozycja pozwalająca na wyeksponowanie wszystkich walorów maszyn, urządzeń
i całych linii technologicznych, liczne nowości i premiery rynkowe, a także międzynarodowe konferencje, spotkania, pokazy tworzące korzystny klimat do nawiązywania kontaktów handlowych, sprawiają, że POLAGRA-TECH jest licznie odwiedzana przez gości z kraju i zagranicy. Rozpoczynająca się 1 lipca polska prezydencja w UE, oraz część spotkań odbywających się właśnie na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, z pewnością sprzyjać będzie dostrzeżeniu polskiego potencjału oraz zacieśnianiu współpracy na arenie międzynarodowej.
Konferencje, pokazy, konkursy
Poza imponującą ekspozycją wystawców obfitującą w nowości targowe i rynkowe debiuty, targi POLAGRA-TECH będą przyciągać uwagę również za sprawą wydarzeń towarzyszących współorganizowanych m.in. przy merytorycznym wsparciu stowarzyszeń i organizacji branżowych oraz zaangażowaniu redakcji czasopism branżowych. Tematy ważne dla branży spożywczej poruszane będą podczas konferencji dotyczących nowych przepisów unijnych w zakresie czynników chłodniczych oraz zastosowań dodatków do żywności. Tradycyjnie ekspozycji salonu branży mięsnej towarzyszyć będzie XVII Forum rzeźników i Wędliniarzy połączone z promocją polskiego mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego.
Nie zabraknie pokazów i prezentacji. Już pierwszego dnia targów przyznane zostaną prestiżowe wyróżnienia – najlepsize produkty prezentowane na targach POLAGRA-TECH otrzymają Złoty Medal MTP stanowiący uhonorowanie nowoczesnych rozwiązań technologicznych i walorów użytkowych, natomiast stoiska targowe nagrodzone zostaną statuetką Acanthus Aureus, będącą wyrazem uznania dla realizacji strategii marketingowej firmy podczas targów.
Więcej informacji na stronie internetowej